august 29, 2012

LIDT TID






LIDT TID TIL AT SPILLE WII, SY EN LYNLÅS FAST, LAVE BLÅ LINJER PÅ NEGLENE, FORDYBE SIG I DE UENDELIG MANGE BOGSTAVER, DRIKKE EN KOP DAMPENDE TE, HAVE FØDDERNE I VINDUESKARMEN, NYDE ROEN UDENFOR DE HALVÅBNE VINDUER, TÆNKE TANKER OG FRYDE SIG OVER, AT DET ER TORSDAG I MORGEN.  DER FINDES IKKE NOGEN BEDRE MÅDE AT BRUGE EN ONSDAG SENSOMMEREFTEN PÅ.

august 26, 2012

(HALV) FOTOMARATHON 2012

1. UD I DET BLÅ

2. I TOGET ER TIDEN MIN EGEN

3. I BALANCE

4. UNDER VANDET

5. ET FOTO DER SIGER MERE END 1000 ORD

6. DANS

7. BILLEDE FORSVUNDET PÅ MYSTISK VIS

8. BYENS LIV

9.  I STORHED OG FALD

10. DET HUDLØSE SELVPORTRÆT

11. SOM VINDEN BLÆSER

12. NATTOG TAGER MIG TIL...


august 22, 2012

OPSKRIFT PÅ FRANSKE MAKRONER




SÅ KOMMER HEMMELIGHEDENERNE I DAG! SOM JEG LOVEDE I GÅR, ER JEG NU KLAR MED MIN FULDENDTE  OPSKRIFT MED MASSER AF MINE EGNE TILFØJELSER, SOM JEG HAR OPLEVET HAR GJORT DEM BEDRE OG NEMMERE AT LAVE.
MEN JEG MÅ DOG LIGE ADVARE. DE ER IKKE NEMME AT LAVE! MEN HER KOMMER OPSKRIFTEN ALLIGEVEL :P

INGREDIENSER:

120 GRAM MANDELMEL - MANDLER MALET HELT FINE I EN FOODPROCESSOR - (HELLERE LIDT FOR MEGET END FOR LIDT, ELLERS KAN DEJEN SENERE BLIVE FOR FLYDENDE)

220 GRAM FLORMELIS

100 GRAM ÆGGEHVIDER - TRE STYKS

45 GRAM SUKKER

EVT. 15 GRAM KAKAO ELLER EN HALV TESKE PASTAFARVE (JEG ANBEFALER DOG IKKE AT BRUGE DISSE TING DE FØRSTE PAR GANGE )

PUT HVIDERNE NED I EN STOR SKÅL OG PISK DEM

PISK PISK PISK :-)

BLIV VED MED AT PISKE TIL DET SER SÅDAN UD

PUT NU DENNE MÆNGDE SUKKER I AD GANGEN OG PISK YDERLIGERE OMKRING ET MINUT EFTER HVER GANG... (DET ER LIGEGYLDIGT OM DET ER BRUNT ELLER HVIDT SUKKER, VI HAVDE BARE IKKE ANDET I SKABET)

... TIL DET NU ER EN MARENGS DER SER SÅDAN UD

HVIS DU KAN GØRE DETTE OG IKKE KAN MÆRKE SUKKERKORNENE, ER DU FÆRDIG

BLAND NU MANDELMELEN OG FLORMELISSEN SAMMEN I EN ANDEN SKÅL 

SI (HELST) HALVDELEN AF MELEN NED I MARENGSEN OG VEND DET ET PAR GANGE - HØJST OMKRING 15-20 GANGE 

PUT NU RESTEN AF MELEN OG FARVEN NED I MARENGSEN OG VEND DEN ENDNU ET PAR GANGE (PAS PÅ MED AT GØRE DET FOR MEGET!)

OG PAS OGSÅ PÅ MED FARVEN. DEN SMITTER RET KRAFTIGT AF, SÅ HAV IKKE DEN FINE HVIDE SOMMERKJOLE PÅ...

NU ER DET TID TIL AT SPRØJTE DE SMÅ SATANER UD PÅ (DE ALLEREDE KLARGJORTE) BAGEPLADER
DEN SMARTESTE MÅDE ER AT BRUGE EN SPRØJTEPOSE OG ARRANGERE DEN SOM DENNE - I HVERT FALD HVIS IKKE MAN KAN FÅ EN ANDEN TIL AT HOLDE POSEN MENS MAN HELDER MARENGSEN NED - MEN MAN KAN SAGTENS BARE BRUGE EN FRYSEPOSE 

SPRØJT DEM UD SÅ DE HAR OMTRENT EN DIAMETER PÅ TRE CENTIMETER (NOGLE OPLEVER AT DETTE ER NEMMERE, HVIS MAN I FORVEJEN  HAR TEGNET CIRKLER PÅ BAGEPAPIRET OG VENDT DET OM. DEN METODE HAR JEG DOG ALDRIG BRUGT) 

BANK PLADEN NED I BORDET ET PAR GANGE PÅ HVER SIDE AF PLADEN, SÅ DER KOMMER NOGLE SMÅ LUFTHULLER SOM VIST PÅ BILLEDET - SÅ OPLEVER DU IKKE, AT DE VIL SPRÆKKE NÅR DE SENERE HEN SKAL I OVNEN

LAD DEM TØRRE I LUFTTEMPERATUR I MINIMUM EN HALVANDEN TIME. DE MÅ IKKE KOMME I OVNEN, HVIS DU KAN RØRE EN AF DEM OG DER KLISTRER SIG DEJ FAST PÅ DIN FINGER
NÅR DE ER LIGESOM PÅ BILLEDET, SKAL DU SÆTTE OVNEN TIL 140°

SÆT DEM NU I OVNEN I 16 MINUTTER (VEND PLADEN HALVVEJS). HVIS DE IKKE REJSER SIG SOM PÅ BILLEDET EFTER OMKRING TI MINUTTER, ER DE IKKE LAVET RIGTIGT

HVIS DE SER UD SOM DENNE GUT NÅR DE ER KOMMET UD FRA OVNEN, ER DE IKKE FÆRDIGE OG SKAL EN TUR I OVNEN IGEN

LAD DEM KØLE AF FØR DU BEGYNDER AT PUTTE FYLD I


DESVÆRRE GLEMTE JEG AT TAGE BILLEDER, DA JEG LAVEDE FYLDET, MEN JEG KOMMER ALLIGEVEL MED ET PAR FORSKELLIGE SLAGS FYLD, MEN ELLERS FINDES DER ALVERDENS SLAGS FYLD PÅ NETTET, ELLER OGSÅ ER DET BARE OM AT VÆRE KREATIV!
PERSONLIGT KAN JEG GODT LIDE LIDT SYRLIGT FYLD, DA KAGEN I SIG SELV ER MEGET SØD


INGREDIENSER TIL LIMEFYLD:

1 DL LIMEJUICE - SAFT FRA TRE STYKS LIME

30 GRAM ÆGGEHVIDE - ET BÆGER // ET ÆG

10 GRAM MAJSMEL

50 GRAM SUKKER

PISK HVIDEN OG SUKKERET PÅ SAMME MÅDE SOM I MACARONSNE I EN SKÅL OG STIL DET TIL SIDE. BLAND LIMEJUICEN OG MAJSMELET GRUNDIGT OG PUT DET GRADVIST I MARENGSEN SOM SKAL PISKES INDTIL LIMEJUICEN ER FORDELT. PUT DET I EN LILLE GRYDE OG KOG DET VED MIDDELVARME TIL DET BEGYNDER AT BLIVE TYKT. TAG DET AF VARMEN OG LAD DET KØLE I STUETEMPERATUR TIL DET ER KØLET HELT AF OG SMØR DEM I KAGERNE


INGREDIENSER TIL CHOKOLADEFYLD:

100 GRAM GOD MØRK CHOKOLADE

½ LITER FLØDE

BRÆK CHOKOLADEN I STYKKER OG SMELT DET I ET VARMBAD (VIGTIGT AT DER IKKE KOMMER VAND I!) PUT FLØDEN I OG LAD DET STÅ PÅ VARMEN I ET PAR MINUTTER. PUT DET I EN SKÅL LAD DET KØLE AF  KØLESKABET I ET PAR TIMER (GERNE NATTEN  OVER)

INGREDIENSER TIL LEMON CUSTARD:

EN KRUKKE LEMON CUSTARD

:-)
SMØR KAGERNE MED CREMEN

FORVENT IKKE FLOTTE OG PERFEKTE KAGER VED FØRSTE FORSØG. DER GIK OMKRING 34893550 GANGE FØR JEG KUNNE FÅ DEM NOGENLUNDE RIGTIGE. DETTE ER MIT ALLER FØRSTE FORSØG OG NEJ, DET ER IKKE DE NEDERSTE DER ER MINE :-)

FANDT I DETTE INDLÆG INTERESSANT? 
FORTÆL MIG HVIS I LAVEDE MAKRONERNE OM HVORDAN DET GIK?

KÆRLIGHED OG MACARONS UD!
VI SKRIVES :-)


august 21, 2012

A LITTLE PIECE OF HEAVEN



SÅ ER DET I MORGEN MAN SKAL FØLGE MED PÅ BLOGGEN. JEG ER NEMLIG I GANG MED AT LOADE BILLEDER TIL ET MEGET TILSPURGT INDLÆG. FOR MAAAANGE MÅNEDER SIDEN SKREV JEG MIN OPSKRIFT PÅ DISSE DEJLIGE HERLIGHEDER KALDET FRANSKE MAKRONER, MEN DENNE GANG ER JEG KLAR TIL AT OPGIVE ALLE MINE SMÅ HEMMELIGHEDER. JEG HAR EFTERHÅNDEN LAVET DEM MANGE GANGE OG HAR FUNDET EN MASSE SMÅ TIPS OG SMARTE TRICKS TIL AT LAVE DEM PERFEKTE.
SÅ KIG LIGE FORBI BLOGGEN IGEN I MORGEN!
VI SKRIVES!